Amigos - Veelgestelde vragen (2024)

Is Amigos gratis?

Ja!

Waar kan ik Amigos voor gebruiken?

Amigos is bedoeld om elke situatie gezelliger te maken. Wat voorbeelden:
1. Je zit in een park en je wilt weten of de groep naast je er op zit te wachten dat jij en je vrienden erbij komen zitten.
2. Je hebt nog zin in een afterparty.
3. Je zit thuis en je verveelt je.
4. Je wilt een wandeling maken en je weet niemand die met je mee kan.
5. Je zoekt mensen die dezelfde hobby hebben als jij.
6. Je hebt de hele wereld over gereisd en komt erachter dat mensen in Nederland erg gesloten zijn.
7. Je vrienden worden burgerlijk.
8. Je bent nieuw in de stad en je kent er nog weinig mensen.
9. Je wilt bekijken waar je vrienden zijn.

Moet ik aan bepaalde criteria voldoen?

Nee. Iedereen die houdt van gezelligheid kan gebruik maken van Amigos.

Is het voor alle leeftijden?

Amigos is voor alle leeftijden vanaf 18 jaar. Jij kunt met de leeftijdsfilter zelf instellen wie jij kan zien. En wie jou kan zien.

Kan iedereen mij zomaar zien op de kaart?

Is Amigos alleen bedoeld voor spontaan contact?

Ja. Met Amigos willen we elke situatie gezelliger maken. Meestal is spontaan contact daar het perfecte middel voor. Je kunt via Amigos mensen in je buurt vinden die op dit moment voor hetzelfde in zijn als jij. En je kunt spontaan een activiteit hosten.

Kun je een activiteit inplannen via Amigos?

Ja. Dit kan spontaan op dezelfde dag of zelfs een week of maand vooruit!

Hoe kan ik een activiteit inplannen via Amigos?

Dit kan je doen door op de 'plus-knop' te tikken die op de kaart getoond wordt. Op die manier kunnen andere amigos zien wat jij hebt ingepland en kunnen ze daarbij aansluiten.

Hoe werkt de (verplichte) bijdrage voor activiteiten met host fee?

Je kunt een bijdrage vragen aan amigos die naar jouw activiteit willen komen. Denk aan een bijdrage voor de versiering, schoonmaak en de tijd die je steekt in het organiseren. Door het vragen van een bijdrage weet je vrijwel zeker dat de amigos daadwerkelijk komen. Je ontvangt 72 uur na afloop de bijdragen op jouw rekening. Wij checken eerst of de activiteit klopte.

Tik hier voor meer Hulp en Info.

Hoe kan ik zien wat er te doen is in mijn buurt?

Op de kaart kun je zien waar amigos voor in zijn. Dit zijn de paarse poppetjes op de kaart. De activiteiten die amigos aangemaakt hebben, zie je als een oranje locatiepin op de kaart. Als je hierop klikt kun je het moment joinen.

Kan ik iemand meenemen als ik andere amigos join?

Uiteraard! Het enige wat je dan moet doen is die persoon uitnodigen. Dit doe je door bij de activiteit te klikken op: amigos uitnodigen. Hij of zij moet zichzelf vervolgens even aanmelden via de link die jij deelt.

Kan ik eerst met een amigo chatten voor ik diegene join?

Ja, mits deze amigo sit toestaat. Bij deze amigos staat een chat-icoontje. Zo kun je bijvoorbeeld met elkaar een tijd en locatie afspreken of vragen of je nog iets mee kan nemen naar de activiteit.

Wat is het verschil tussen een poppetje en een locatiepin op de kaart?

Een poppetje is een amigo die op dit moment voor iets in is. Bijvoorbeeld voor een praatje. In dat geval staat er een praatwolkje bij. Een locatiepin is een door een amigo geplande activiteit of een activiteit die op dit moment bezig is.

Wat betekenen gehost, gejoind en jou als favoriet in mijn profiel?

Bij ‘gehost’ staat het aantal hoe vaak je iets georganiseerd hebt, bij ‘gejoind’ zie je hoe vaak je naar een activiteit bent gegaan en het getal bij ‘gefavoriet’ is het aantal amigos die jou hebben toegevoegd aan de favorietenlijst.

Hoe weet ik zeker dat iemand betrouwbaar is?

Wij doen er alles aan om alleen échte amigos in de app te hebben. Jij kunt ons daarbij helpen, door elke amigo na een ontmoeting een beoordeling te geven of te rapporteren. Op deze manier kunnen we eventuele ongewenste ‘amigos’ blokkeren.

Wat is het protocol bij een rapportering?

Als je een Amigos-account hebt, kun je een profiel of activiteit rapporteren die niet voldoet aan de community richtlijnen van Amigos. Een rapportering is anoniem. Mocht je toch graag in contact willen komen met het Amigos-team om de rapportering nader toe te lichten, kan dit via WhatsApp. Het account dat je rapporteert, krijgt niet te zien wie het heeft gerapporteerd.

Wat zijn de Amigos-richtlijnen?

Deze app heeft als doel om met elkaar een open cultuur te creëren. We willen dus graag dat jij hier zoveel mogelijk gezelligheid toevoegt waarbij andere amigos mogen joinen of andersom. Dit kunnen situaties zijn die jij zelf organiseert of waar jij aanwezig bent. We willen dat Amigos een betrouwbare en veilige plek blijft voor spontane gezelligheid.

- Voorbeelden van situaties die niet mogen:
- Commerciële evenementen
- Alles gerelateerd aan harddrugs, seks en discriminatie;
- Vacatures;
- Promotie van een ander platform;
- Haatdragend taalgebruik;
- Onjuiste informatie;
- Scams of fraude.

Waar is Amigos beschikbaar?

Amigos is door heel Nederland en Vlaanderen gelanceerd. Binnenkort zijn we beschikbaar in meer landen, zodat je de app zelfs op vakantie kunt gebruiken!

Kan ik thuis amigos uitnodigen?

Ja. Je kunt je eigen locatie kiezen of een locatie bij jou in de buurt. Een amigo joint pas als jij zijn of haar aanvraag hebt geaccepteerd. Vervolgens kun je de amigos die jij wilt uitnodigen via de chat je exacte adres sturen.

Amigos - Veelgestelde vragen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6482

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.