De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (2024)

Voor elk bedrijf dat online wil verkopen, is het hebben van een goed ontworpen website van cruciaal belang. Neem een ​​willekeurige verkoop- of marketingstrategie voor e-commerce door en het eerste dat opvalt is dat ze allemaal zullen praten over het belang van goed webontwerp.

Zoals we al eerder hebben gezegd, is uw website een digitale etalage en is dit uw belangrijkste kans om indruk te maken op bezoekers.

Enkele van de grootste e-commercemerken geven miljoenen uit aan het aanpassen van hun website-ontwerpen om deze aantrekkelijker te maken en een naadloze bestelervaring te bieden.

Inhoudsopgave

  1. De beste e-commerce website-ontwerpen van 2024
  2. Wat zorgt voor een goed e-commerce webontwerp
  3. The Bottom Line

Gelukkig hoef je niet zoveel geld uit te geven.

In dit artikel gaan we enkele van de mooiste e-commercewebsites bespreken die we zijn tegengekomen, wat ze goed doen en het denkproces achter die ontwerpen.

De beste e-commerce website-ontwerpen van 2024

Ik heb sinds begin 2024 honderden ontwerpen voor e-commercewebsites doorgenomen en hier is mijn definitieve lijst met de best uitziende e-commercewebsites.

1. Kenergie

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (1)

Dit is een site die meegaat op de golven van de Barbie-film en kan worden omschreven als "Kenough!" op veel manieren. Er is geen startpagina met een schuifregelaar of zoiets; je komt terecht op wat velen zouden verwarren met een productpagina.

Natuurlijk staat het vol met interessante, opvallende koppen op de pagina, evenals verschillende roze tinten (zoals je zou verwachten). Ze gebruiken een conventionele kaartindeling in het catalogusgedeelte, waarbij u alle aangeboden producten ziet met opvallende blauwe en paarse achtergronden.

Ze hebben niet veel producten en richten zich alleen op essentiële kleding, maar ze presenteren het heel goed.

Gebouwd met behulp van: Shopify

2. De vensterbank

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (2)

De vensterbank maakt gebruik van natuurlijke kleuren op de hele site, waardoor je een zeer gastvrije sfeer krijgt. Dat is logisch, want ze verkopen planten.

Iedereen met verstand van webdesign weet hoe moeilijk het is om zoiets basaals als planten kunstig te presenteren, maar The Sill biedt een uitstekende les.

De heldenvouw wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe afbeeldingen, afhankelijk van aankomende feestdagen en evenementen, en als je verder naar beneden scrolt, zie je enkele van hun populaire categorieën.

Daar houdt het niet op; scroll verder naar beneden en je ziet een mix van nieuwkomers, huisdiervriendelijke planten en enkele van hun bestsellers.

De voettekst is smaakvol ingedeeld, met bronnen, accountopties en essentiële links. Ze zijn er zelfs in geslaagd om daar een aanmeldingsvak voor e-mail in te stoppen!

Gebouwd met behulp van: Shopify

3. Koppel

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (3)

Koppel doet geweldig werk door het bewustzijn over hun in het laboratorium gekweekte diamanten te vergroten, terwijl ze ook veel sociaal bewijs op hun startpagina plaatsen.

Op de heldenvouw staat een prachtige afbeelding van een persoon die een van zijn ringen draagt, zodat je precies weet hoe het daadwerkelijke product eruit ziet. Net daaronder heb je veel sociaal bewijs met grote namen waarin Couple te zien is, waaronder Vogue en Forbes.

Ze gebruiken ook veel close-upbeelden en hebben een chatbot om al uw vragen te beantwoorden. Dit is een leuke bijkomstigheid, omdat gebruikers vrijwel meteen antwoord op hun vragen kunnen krijgen.

Gebouwd met behulp van: Shopify

4. Rebecca Atwood

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (4)

Als u naar De site van Rebecca Atwood, zie je het grote logo bovenaan staan. Het is groter dan conventionele logo's, die meestal in de linkerbovenhoek staan, en je kunt er niet op klikken.

Het gebruik van pastelkleuren en het vloeiende webdesign maken dit meteen een uiterst aantrekkelijke site. Als je naar beneden blijft scrollen, komt de navigatiebalk bovenaan te staan, met enkele bijpassende categorieknoppen.

Het is extreem simplistisch, en dat is wat ik er leuk aan vind. Je leert meteen dat ze behangen en met stoffen bezig zijn, waardoor het een van de weinige sites is die hun persoonlijkheid naar voren brengt door middel van webdesign.

Gebouwd met behulp van: Shopify

5. Moerbei

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (5)

Moerbeien het ontwerp is aanzienlijk veranderd. Ze maken handtassen en de site slaagt erin een balans te vinden tussen elegantie en luxe.

Als je een premium tas koopt, verwacht je geen functioneler ontwerp zoals dat van Amazon of een ander e-commercemerk.

U wilt ook geen site die te ingewikkeld is om te navigeren. Beweeg uw cursor gewoon over een van de bakken en u ziet de afbeelding van een persoon die deze draagt; waardoor je een duidelijk idee krijgt van hoe het eruit ziet in combinatie met een outfit.

Het zijn deze subtiele details die ervoor zorgen dat Mulberry de vijfde vermelding is op onze lijst met de best ontworpen e-commercesites.

Gebouwd met: Je raadt het al, Shopify!

6. OWL

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (6)

De uil heeft een welkomstpagina die u in eerste instantie misschien in verwarring brengt. Bovenaan zie je links voor een Lookbook en een Shop – redelijk standaard. Klik echter op de afbeelding en je ziet meteen waarom deze e-commercesite op onze lijst staat.

Het is een Zweeds zonnebrillenmerk en in plaats van een conventionele voettekst plaatsen ze links in de zijbalk. Zo is de knop “Inloggen” in de zijbalk geplaatst, iets wat ik nog niet eerder heb gezien.

Terwijl je naar beneden blijft scrollen, zie je prachtige productfotografie van hun monturen en brillen. Het gebruik van gebroken wit is hier heel goed gedaan en zorgt er zeker voor dat het opvalt.

Gebouwd met behulp van: Shopify

7. Baronfig

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (7)

Baronfig maakt pennen, dagboeken en andere ‘analoge hulpmiddelen’. In een wereld vol Moleskines en andere merken is het moeilijk om op te vallen. Toch doet het merk precies dat.

In plaats van bezoekers alleen maar te bombarderen met foto's van hun producten, gebruiken ze natuurlijke plaatsing en veel sociaal bewijs om bezoekers te laten converteren.

Net onder de heldenvouw zie je logo's van grote publicaties waarin het merk centraal staat, en als je verder scrollt, zie je hele mooie productfotografie.

Ze sluiten de pagina af met veelgestelde vragen over de pagina en zorgen ervoor dat ze ook aan de SEO-vereisten voldoen. Hou ervan!

Gebouwd met behulp van: Shopify

8. Reces

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (8)

Vervolgens hebben we Reces, een kleurrijk merk dat bekend staat om hun alcoholvrije co*cktails en drankjes. Hun site-ontwerp wijkt op verbluffende wijze af van de andere producten waar we het tot nu toe over hebben gehad.

Met zwevende wolken op de pagina die een 3D-effect geven en een dynamische topbanner die voordelen zoals kortingen en gratis verzending benadrukt, brengt dit siteontwerp het unieke karakter van het merk echt naar voren.

Ze gebruiken warme kleuren die prettig zijn voor de ogen, van groen tot oranje en blauw, zodat u niet meteen van de site hoeft te stuiteren.

Terwijl u naar beneden scrolt, ziet u verschillende vouwen die zijn gewijd aan hun productlijn, die elk een soortgelijk kleurenthema volgen.

Het hele ontwerp geeft perfect weer wat klanten willen voelen en voegt een nieuwe dimensie toe aan het merk.

Gebouwd met: Moet ik het zeggen?

9. Packwire

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (9)

Het is altijd moeilijk om een ​​e-commercesite te ontwerpen om dozen te verkopen. Ja, letterlijke dozen. Packwire doet geweldig werk door een saai product er aantrekkelijk uit te laten zien met zijn scherpe blauwe en oranje kleuren.

Het maakt gebruik van een parallax-scrolleffect, dus als je naar beneden scrolt, zie je een duidelijke weergave van alle dozen die ze aanbieden, met knoppen om elke doos naar wens aan te passen (je kunt ook een aangepaste verpakking bestellen).

Ik vind het geweldig dat je, terwijl je verder naar beneden scrolt, stapsgewijze instructies ziet voor het ontwerpen van op maat gemaakte verpakkingen. Het is een heel nette site met onderaan zelfs een sectie met veelgestelde vragen.

Gebouwd met behulp van: je kent het wel.

10. Caroline Z Hurley (CZH)

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (10)

Caroline Z Hurley is een online e-commerce winkel die blokbedrukte stoffen op maat verkoopt. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar zo'n product zal mijn oren niet echt opfleuren.

Kijk echter eens naar hun geweldige e-commercesite en u zult moeilijk een mooiere concurrent in deze branche kunnen vinden.

Ze scheiden elk productontwerp in nette rechthoeken, direct op de startpagina. U kunt ervoor kiezen om door de achtergronden te bladeren, of naar hun kunstwerken te gaan voor een visuele weergave van hoe hun achtergronden en stoffen eruitzien.

Ze hebben zelfs een blog die echt bijdraagt ​​aan de menselijke kant van het merk, aangezien deze wordt beheerd door de oprichters waar ze over hun dagelijks leven praten. Toppunten rondom.

Gebouwd met: Ook Shopify

11. zaligmakend

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (11)

zaligmakend gebruikt digitale ontwerpen en contrasterende kleuren om hun tijdschriften en notitieboekjes op een prachtige manier te presenteren. Je zult meteen merken dat er onderaan een video-getuigenis wordt afgespeeld.

Technisch gezien is het geen 'spelen', maar het is een GIF die je aandacht trekt (je kunt de hele videorecensie bekijken door op het afspeelpictogram te klikken).

Scroll verder naar beneden en je ziet een webteller die laat zien hoeveel recensies het merk heeft ontvangen. Omdat het blijft toenemen, zou ik er niet veel vertrouwen in stellen (ik zag het in een tijdsbestek van vijf minuten van 8.4k naar 8.6k gaan), maar het gebruik van menselijke fotografie om de aandacht erop te vestigen voelde echt prettig.

Onderaan bevindt zich een volledige vouw gewijd aan een video 'Hoe het werkt'. Zo'n mooi gebaar.

12. Bloem

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (12)

Terwijl je bladert Blume's homepage, ziet u dat ze precies uitleggen hoe u een abonnementsbox moet gebruiken en bestellen, waardoor het voor klanten supereenvoudig wordt om het proces te begrijpen.

In het geval van Blume hoef je alleen maar te kiezen wat je wilt, hoe vaak je wilt wish om een ​​van je gepersonaliseerde boxen te ontvangen en deze vervolgens te annuleren wanneer je maar wilt - hoe eenvoudig is dat?!

13. Wolf Gang

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (13)

De Website van Wolf Gang onderscheidt zich met een ontwerp dat schaduwen en zwaarte omarmt, een schril contrast met de typische voorkeur voor lichtheid en kleurlevendigheid die je op veel andere sites ziet.

De typografie doet zich stoutmoedig gelden en eist onmiddellijke aandacht. Eén aspect dat ik bijzonder ingenieus vind, is de manier waarop het de navigatie vereenvoudigt: een enkele beweging van het scrollwiel van mijn muis brengt me moeiteloos naar het volgende inhoudsgedeelte.

Deze functie pakt op slimme wijze scrollmoeheid aan, waardoor de browse-ervaring soepel en boeiend wordt. Het opvallende kenmerk voor mij is deze naadloze overgang van sectie naar sectie.

14. MSMG

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (14)

MSMG staat als een typisch showcase van levendige tinten en opvallende beelden. Het kenmerk dat mijn aandacht het meest trok, was de transformation van de muiscursor in een 'M'.

Het lijkt misschien een terugkeer naar de jaren 90, en dat is het ook. Nostalgie en retro-vibes hebben echter een zekere charme waar mensen zich toe aangetrokken voelen.

Zou dit het moment kunnen zijn om een ​​stukje verleden in het ontwerp van uw website te verwerken?

Advertentie ⓘ

15. Een ander

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (16)

In tegenstelling tot de meeste sites die bovenaan een sticky logo gebruiken, Een ander heeft die van hen onderaan, zodat de merknaam zichtbaar blijft, ongeacht waar u op de site navigeert.

Het ontwerp biedt een balans tussen elegantie en functionaliteit, omdat de rasterindeling de blik van de kijker soepel van het ene element naar het volgende leidt.

De website is symmetrisch diviin het midden, waarbij AN Other op innovatieve wijze tekst en afbeeldingen roteert om de visuele interesse te behouden.

Deze aanpak vergroot de aantrekkingskracht van de site aanzienlijk in vergelijking met andere sites die geen symmetrie of organisatie hebben.

Gebouwd met behulp van: WooCommercemj

16. Twee Chimps-koffie

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (17)

Twee Chimps-koffie benadrukt op slimme wijze het unieke karakter ervan door middel van het webontwerp en de berichtgeving, en kondigt trots aan dat hun boeren beter worden gecompenseerd dan anderen.

Ze hebben het gewone hamburgermenu op smaak gebracht met een unieke twist die er echt uitspringt. De site zit boordevol speciale accenten die hem onderscheiden. Je kunt alle waardekenmerken van het merk onderaan zien, van de leveringsopties tot het feit dat het CO2-neutraal is.

Het is best interessant wat ze hebben bereikt met zo'n ontwerp dat alleen gebruik maakt van zwarte en witte tinten.

Gebouwd met behulp van: WooCommerce

17. Not Another Bill

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (18)

Wanneer je landt Niet de website van Another Bill, het is duidelijk dat ze de dingen anders doen. Hun benadering van design gaat niet alleen over er goed uitzien; het gaat erom dat hun prachtige, minimalistische producten de sterren van de show worden.

Ze doen dit door de gedurfde kleuren van hun items te combineren met veel schone, witte ruimte, waardoor elk product op zichzelf kan schitteren. Maar wat hen echt onderscheidt, is de manier waarop ze het winkelen voor unieke cadeaus een fluitje van een cent hebben gemaakt.

Vanaf het begin bevat hun startpagina een vervolgkeuzemenu waarmee u snel kunt vinden wat u zoekt.

Wil je de perfecte 'Wenskaarten' voor 'Tieners' vinden? Je bent slechts twee klikken verwijderd. Het is deze toewijding om het leven van hun klanten gemakkelijker te maken die echt opvalt.

De afhaalmaaltijd hier? Door het simpel te houden voor uw klanten kan een wereld van verschil maken.

18. Pakket gratis winkel

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (19)

Voor een bedrijf dat huishoudelijke benodigdheden aanbiedt, is het ontwerp van de Pakket gratis winkel is niets minder dan prachtig. Van drogerballen tot tandenborstels, deze jongens maken het allemaal, en hun voornaamste focus ligt op het verkopen van producten in plasticvrije verpakkingen.

Ik ben automatisch voorstander van elk merk dat zich bewust is van zijn ecologische voetafdruk, maar hun site-ontwerp spant echt de kroon. Met trots kondigen ze aan dat ze gratis verzending aanbieden vanaf $ 25, en het gebruik van natuurlijke, aardse kleuren voegt echt charme toe aan een winkel die artikelen voor dagelijks gebruik verkoopt.

Gebouwd met behulp van: Shopify

19. Manolo Blahnik

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (20)

Manolo Blahniks Een illustere carrière van meer dan vier decennia vraagt ​​om een ​​website die het prestige van het merk weerspiegelt.

Terwijl u door de site navigeert, lijkt de ervaring op het kijken naar een modeshow, die perfect aansluit bij de essentie van hun merk.

Een opvallend kenmerk is het schaduweffect dat achter hun producten wordt gebruikt, waardoor een laag van uniciteit wordt toegevoegd die je elders niet vaak ziet.

De afhaalmaaltijd? Het opnemen van een schaduweffect op uw productafbeeldingen kan de visuele impact ervan aanzienlijk vergroten.

20. Native Union

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (21)

Inheemse Unie de interactiviteit wordt verhoogd door het gebruik van een glijdende banner, waardoor moeiteloze navigatie over verschillende pagina's mogelijk wordt. Door te kiezen voor inhoud met veel afbeeldingen in plaats van tekst, wordt niet alleen de aandacht van de gebruiker getrokken, maar wordt ook een nauwkeurigere weergave van de producten geboden.

Omdat productfoto's centraal staan, hebben gebruikers minimale onzekerheden over het aanbod. Bij het verkennen van de Native Union-site brengt het kopmenu intuïtief subproducten in beeld zonder dat een klik nodig is.

Deze gebruiksvriendelijke functie wordt verder verbeterd door de integratie van pictogrammen, waardoor gebruikers snel kunnen onderscheiden wat ze gaan verkennen.

Gebouwd met behulp van: BigCommerce (verrassing!)

21. Echt goed gemaakt

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (22)

De Real Well Made-website doet zijn naam eer aan en biedt een strakke, scherpe lay-out, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit. Voor degenen die op zoek zijn naar inspiratie over hoe ze sociale media naadloos kunnen combineren met hun online aanwezigheid, zoek niet verder.

Op hun startpagina wordt hun Instagram-feed prominent weergegeven, wat een briljante strategie is om het vertrouwen van klanten te vergroten. Eén ding dat ik erg leuk aan hen vind, is dat ze consequent de aandacht vestigen op hun blog, waar ze geweldige inhoud publiceren en ook verschillende call-to-actions (CTA's) gebruiken.

Dit stelt hen niet alleen in staat om fotografie anders te presenteren dan hun productpagina's, maar biedt ook de ruimte om een ​​minder verkoopgedreven dialoog met hun publiek aan te gaan.

Gebouwd met behulp van: Shopify

22. Goede stemmingen

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (23)

Eenvoud is altijd een winnende factor geweest in de wereld van webdesign. Als iemand die de evolutie van webdesign sinds eind jaren negentig volgt, kan ik je vertellen dat overdreven ingewikkelde sites bijna altijd bezoekers verliezen.

Good Moods doet uitstekend werk in het vinden van harmonie tussen vorm en functie, waarbij het zijn eigenzinnige persoonlijkheid laat zien en tegelijkertijd de aandacht vestigt op hun hoogwaardige meubels.

De website schittert met prachtige lifestylefotografie die levendige tinten naadloos combineert met zachte, rustgevende tinten, waardoor een rustige visuele ervaring ontstaat.

Het gekozen kleurenpalet straalt rust uit en nodigt bezoekers uit om te blijven hangen en te verkennen. Met zoveel meubelsites om uit te kiezen, kan het lastig zijn om uw identiteit te vinden. Good Moods is een goed voorbeeld van hoe je het goed kunt doen.

23. The Burren Perfumery

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (24)

Ik werd meteen aangetrokken door het meesterlijke gebruik van lifestylefotografie door Burren Perfumery op hun website.

Elke afbeelding geeft prachtig de reis van hun parfums weer, van creatie tot gebruik, waarbij de composities mij met ontzag achterlaten. Het zijn niet alleen de beelden die mijn aandacht trokken; hun lettertypekeuze is uniek charmant en voegt een heerlijke draai toe aan hun verhalen.

Gebouwd met behulp van: Shopify

24. Via Kopenhagen

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (25)

Via de website van Kopenhagen hanteert een gedurfde benadering van navigatie. In plaats van de gebruikelijke eindeloze scroll, schakelt het bij elke scroll tussen pagina's, waardoor een duidelijke en dynamische presentatie ontstaat waardoor elk product levendig opvalt.

Het gebruik van een neutraal kleurenpalet versterkt de elegantie van het ontwerp, waardoor de visuals nog opvallender worden. Wat hier interessant is, is de beslissing om af te zien van traditioneel scrollen en een overgang van pagina naar pagina te maken.

Deze werkwijze trekt niet alleen de aandacht, maar zorgt er ook voor dat elk product zijn moment in de spotlight krijgt. Ik vind het geweldig dat ze het conventionele scrollen door pagina's vervangen door iets nieuws, en daarom staat het op deze lijst!

25. Red Khaki

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (26)

Sla Khaki's site op trok meteen mijn aandacht. Hun ontwerpfilosofie leunt zwaar op het gebruik van beelden die zich over de gehele breedte van de pagina uitstrekken, waardoor een meeslepende visuele ervaring ontstaat.

Ik ben talloze artikelen en rapporten tegengekomen waarin het gebruik van carrousels op homepages wordt afgeraden, waarbij bezorgdheid wordt geuit over gemengde berichten en een vermeend gebrek aan focus. Toch daagt Save Khaki's aanpak dit idee effectief uit.

Hun carrousel bombardeert mij niet met tegenstrijdige berichten; in plaats daarvan benadrukt het op elegante wijze dat hun producten in alledaagse situaties worden gebruikt.

Wat mij opvalt is hoe ze erin zijn geslaagd om de navigatie van de Herenwinkel en Dameswinkel statisch te houden. Dankzij deze ontwerpkeuze kunnen bezoekers zoals ik op elk moment moeiteloos in het winkelen duiken, een bewijs van het gebruikersgerichte ontwerp van de site.

Gebouwd met behulp van: Shopify

26. Buffy dekbedden

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (27)

Toen ik de achtergrondfoto op de website van Buffy zag, kon ik niet anders dan bedenken hoe comfortabel het zou zijn om gewoon op een van hun banken te loungen. En dat is precies wat u wilt bereiken met een goed ontworpen site.

Ze gaan er prat op dat ze het meest donzige, zachtste en lichtste dekbed op de markt hebben, en hun websitepresentatie maakt die bewering volkomen overtuigend. Het voelt alsof het dekbed zichzelf verkoopt, wat alleen maar spreekt over hun productfotografie.

Toen ik begon te scrollen, verscheen er meteen een kortingscode. Het is zeker een eenvoudige tactiek, maar onmiskenbaar effectief in het trekken van de aandacht. Deze aanpak lijkt een eenvoudige strategie, maar is toch opmerkelijk efficiënt in het verleiden van nieuwe bezoekers om een ​​aankoop te doen.

Gebouwd met behulp van: Shopify

27. Alleen / eenmalig

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (28)

Doorbladeren De website van Only/Once, werd ik meteen getroffen door hoe mooi ze hun vintage artefacten tentoonstellen.

Ze slagen erin de aparte charme, het karakter en de verhalen achter elk stuk over te brengen, waardoor de artefacten voor zichzelf spreken.

Deze benadering onderstreept de magnetische aantrekkingskracht van nostalgie, iets dat diep resoneert met mij en ongetwijfeld met vele anderen.

De minimalistische ontwerpfilosofie van Only/Once benadrukt dat het soms het meeste zegt om de producten centraal te stellen.

Wat zorgt voor een goed e-commerce webontwerp

Bij het ontwerpen van een landingspagina, productpagina of de volledige e-commercesite zijn er bepaalde belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Laten we er een paar onderzoeken:=

Reagerend Ontwerp

Deze is een no-brainer. De meeste mensen gebruiken hun telefoon wanneer ze op internet surfen, dus u moet een siteontwerp kiezen dat mobiel is responsive en past zich goed aan verschillende schermformaten aan.

Je zou dat moeten weten responsiveDe kwaliteit heeft niet alleen invloed op hoe uw site er op verschillende schermen uitziet, maar heeft ook invloed op de zoekresultaten. Google geeft al een tijdje prioriteit aan mobielvriendelijke sites, en dat zal waarschijnlijk zo blijven.

Gebruikerservaring (UX/UI)

Navigatie, plaatsing van knoppen, gebruiksgemak, dit zijn slechts enkele zaken die de ervaring van een gebruiker op de site beïnvloeden. Bij het ontwerpen van een site is de gebruikerservaring van het allergrootste belang.

Van schuifregelaars tot vervolgkeuzemenu's en zweefeffecten: er zijn tal van manieren waarop u de algehele gebruikerservaring van uw site kunt verbeteren.

Het maakt niet uit als je gebruikt Shopify or BigCommerce of WooCommercebieden bijna alle grote e-commerceplatforms verschillende opties om mee te spelen.

Gebruik duidelijke CTA's

Volgens mij, duidelijke oproepen tot actie (CTA's) zijn om verschillende dwingende redenen cruciaal bij webontwerp. Ze dienen als directe gidsen en leiden gebruikers van hun initiële interesse naar het gewenste resultaat, of dat nu het doen van een aankoop is, het abonneren op een nieuwsbrief of het downloaden van een gids.

Deze begeleiding elimineert elke verwarring, waardoor de gebruikerservaring en tevredenheid op persoonlijk niveau aanzienlijk wordt verbeterd.

Dat heb ik gemerkt CTA's verbeteren ook de bruikbaarheid en toegankelijkheid van een website, waardoor het voor bezoekers van alle technische vaardigheden gemakkelijker wordt om te navigeren.

Vanuit zakelijk oogpunt, Ik zie duidelijke CTA’s als essentiële hulpmiddelen om siteverkeer om te zetten in meetbare acties, wat rechtstreeks van invloed is op de conversiepercentages en uiteindelijk op het succes van de website.

Voor mij zijn het bakens in het digitale landschap, die ervoor zorgen dat bezoekers hun weg vinden en betekenisvol met de site omgaan.

The Bottom Line

Klaar is kees! Ik weet dat dit een vrij uitgebreid stuk is, maar we zijn erin geslaagd om in 2024 een aantal echt interessante ontwerpen voor e-commercewebsites te behandelen.

Heeft u nog andere die u graag op deze lijst zou willen zien? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

TweetDelen op FacebookVoorleggen aan redditOptellen bij bufferBespaar op zakDelen op LinkedInE-mail

De 60+ Beste e-commerce websites - Top e-commerce website ontwerpen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5570

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.